Jóiparos
Jóiparos
exterior-ornate-perspective.png - másolat - másolat - másolat

ablakainak felújítását!

Az ország egész területén vállaljuk

Mert ez a legjobb megoldás


Ablakfelújítás!

exterior-ornate-perspective.png - másolat - másolat

Újítsa fel a meglévőt!

Felesleges kicserélni méregdrágán ablakait!

Ne dobja ki a pénzét az ablakon!


previous arrow
next arrow

Egyetlen célunk van és ez így hangzik:
Mindent még jobban lehet csinálni, mint ahogy eddig csináltuk!

Régi „történeti” faablakaink védelmében!

A hagyományos faablakok kitüntetett szerepet töltenek be az utca és a városkép jellegének megőrzésében.

Történeti épületünk nyílászáróit épített örökségünk MEGBECSÜLT RÉSZEKÉNT kellene kezelnünk. Az utóbbi években az építőipar virágzó ágazatává vált az ablakgyártás. Tárgyilagos ismeretek hiánya miatt a vásárlók elhiszik az ablakgyártók – sokszor félrevezető – ígéreteit, mert a reklámokon keresztül azt sugallják, hogy az új termékek több esetben jobbak, mint a meglévők. A régi 43mm-es ablakprofilok helyett az új ablakok 72mm-esek. Ez azt jelenti, hogy az új ablak üvegszélessége kb. 18 cm-rel lesz kisebb. Másfelől egy műagyagablak élettartama kb. tizede a faablakokénak, és hőszigetelő képességük is gyengébb.

A meggondolatlanul elvégzett ablakcserékkel egyrészt pótolhatatlan értékek mennek tönkre, temérdek szemét keletkezik, egyébiránt – a fenntarthatóság érdekében – alapvető fontosságú lenne, hogy minden megtartható értéket maximálisan megvédjünk és hasznosítsunk, hiszen napjaink legnagyobb kihívása a környezetszennyezés és az energiakészletek kimerülése.

Image

Miért értékesek régi ablakaink?

Mert faanyaguk legtöbb esetben tökéletes állapotú, így szinte korlátlan ideig megtarthatók lennének. A külső ablakszárnyak sok esetben válogatott, csomómentes, 2 évig szárított VÖRÖSFENYŐBŐL készültek.

Az egyedi gyártású termékek nagy szaktudást igényeltek.

Régi ablakaink helyett, tömegesen megjelennek a silány minőségű ablakok, amelyek nem követik a kialakult építészeti formákat, és tönkre teszik az épületegységes eredeti homlokzatát. Rossz ablakcserénél nem csak az adott lakás értéke fog csökkenni, hanem az egész épületé.

A hagyományos kétrétegű, kapcsolt-Gerébtokos ablakokról kiderült, hogy mégis kiváló szerkezetűek. A 2db 43 mm-es faprofillal, vastagsága összesen 86mm (U = 1,1 W/m2 K). A Magyarországon leggyakoribb kapcsolt-Gerébtokos elbírja a hőszigetelő Üvegezést, és szakszerű kivitelezéssel egyesíthető az új üveg és a keret. Ha az egyik ablakszárnyban lévő üveget kicserélik Low-e bevonatú thermo üvegre, akkor a 3 rétegű üveggel a várható U érték 1,1-1,3 W/m2 K (a jelenlegi előírás U = 1,6 W/m2 K, illetve ajánlott ennél kisebb.) Természetesen biztosítani kell a szárnyak szakszerű hézagtömítését is, a kellemetlen huzat és a fűtésköltség csökkentése érdekében.

Összefoglalva kijelenthető, hogy az ablakok lecserélése a legtöbb esetben NEM INDOKOLT.

(forrás: Borz István: ABLAKOK Nemzetközi Szimpózium, 2008. szeptember 17.)

Az alábbi form kitöltésével kérhet személyre szabott ajánlatot!

Kötelező mező!
Invalid Input
Kötelező mező!
Kötelező mező!
Kötelező mező!
Az üzenet elküldéséhez kötelező elfogadni!